Palesztinokat lőttek le az izraeliek

Hírösszefoglaló
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli katonák tüzet nyitottak tegnap arra a több tucat palesztin menekültre, akik Szíriából illegálisan bejutottak az Izrael által megszállva tartott Golán-fennsíkra, és lelőttek négyet közülük. A menekültek azért hatoltak át az izraeli határon, mert a palesztinok ezekben a napokban emlékeznek földjeik hatvanhárom évvel ezelőtti elvesztésére, a nakbára (katasztrófa). Az izraeli ellenőrzés alatt lévő Madzsdal Samsz falu polgármestere elmondta: 40-50 tüntető érkezett a településre a határon át.
Az izraeliek további négy tüntetőt lelőttek abban a demonstrációban, amelyet palesztin menekültek tartottak Libanonban, az izraeli határ közvetlen közelében. A Reuters tudósítója a libanoni helyszínen filmre vett három holttestet, és látott két másik mozdulatlan embert is. Az izraeli hadsereg szóvivője elismerte, hogy a határon szolgálatot teljesítő katonák tüzet nyitottak tüntető libanoniak nagy tömegére, amely megközelítette a határkerítést, és megrongálta azt.
A palesztinok tüntetéseket rendeztek Kelet-Jeruzsálemben, Ciszjordániában, a Gázai övezetben és libanoni, szíriai menekülttáboraikban, összesen tizenketten haltak meg az összecsapásokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.