Pápai szomorúság nagycsütörtökön

Sajnálattal szólt nagycsütörtöki miséjében XVI. Benedek pápa arról, hogy a keresztények nagy része a hitetlenség és az Istentől való eltávolodás népe lett, és főleg Nyugaton, a kereszténység központi országaiban belefáradtak hitükbe, beleuntak saját történelmükbe és kultúrájukba, keresztény hagyományaikba.

Hírösszefoglaló
2011. 05. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benedek pápa meleg hangon szólt elődjéről, II. János Pálról annak május elsejei boldoggá avatása előtt, a hit példájának nevezve őt a kereszténység iránti nyugati közöny közepette. „Amikor II. János Pált május 1-jén boldoggá avatjuk, hálás szívvel fogunk gondolni rá mint napjaink nagy tanújára Isten és Jézus Krisztus előtt” – fogalmazott a szentatya, akit az MTI idézett. „Jézus Krisztust olyannak kell elfogadnunk, amilyen, nem pedig olyannak, amilyennek látni akarjuk” – hangoztatta a katolikus egyházfő. „Mi is kifogások mögé bújunk, amikor túl drágává vagy túl veszélyessé válik számunkra a Krisztushoz való kötődésünk” – tette hozzá a pápa.
A Szent János-bazilikában bemutatott misén összegyűlt adományok a Japánt megrázó márciusi földrengés áldozatainak megsegítését szolgálják. Később a nap folyamán az egyházfő az alázat jelképeként megmosta 12 pap lábát a bazilikában, ezzel emlékeztetve Krisztus utolsó vacsorájára, amelyet tizenkét apostolával együtt költött el a keresztre feszítése előtti napon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.