Perbeszéd előtt a pénzváltók támadói

Csibra Tibor
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végéhez közeledik a Fővárosi Bíróságon annak a társaságnak a büntetőpere, amelynek tagjai két éve hazánkban élő arab pénzváltókat fosztottak ki, az egyik támadás sértettjét pedig megölték. Az eljárás elsőrendű vádlottja E. Gábor, az egykori rendőr, aki a bűncselekmények elkövetésekor a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnál teljesített szolgálatot. A kilenc terhelt perében még szakértőket hallgat meg a bíróság, a jövő héten várhatóan az ügyészség képviselője megkezdi vádbeszédét. A vádhatóság fegyveres rablással, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolja a csoport tagjait. A volt rendőrrel együtt hárman vannak előzetes letartóztatásban, a többiek a valutázók megfigyelésében vettek részt.
E. Gáborék két éve határozták el, hogy Budapesten élő arab pénzváltókat rabolnak ki; a terheltek úgy gondolták, a külföldiek nem mernek feljelentést tenni ellenük. Először egy egyiptomi férfit támadtak meg a kocsijánál, viperákkal összeverték, és 7,5 millió forintot zsákmányoltak tőle. Ezután egy szintén arab valutázót szemeltek ki, akit a lakásánál akartak kirabolni, de a sértett ellenállt, majd E. Gábor pisztolyával lelőtte a férfit, aki azonnal életét vesztette. A vádpontok egyike, hogy a volt rendőr ügyészi kihallgatásakor rosszullétet színlelt, majd kiugrott az iroda ablakán. A terhelt az eséskor súlyosan megsérült, s az utcán újra elfogták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.