Pótolják az elmaradt családi majálist

Munkatársunktól
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majálissal köszönti a családokat a szociális államtitkárság május 15-én, a családok nemzetközi napján. A tárca korábbi ígéretét teljesíti ezzel, miután az április 2-i Családünnep Európával című rendezvényt – amely az EU-elnökségi népesedési és családügyi hét záróeseménye volt – bombariadó miatt kellett megszakítani. Vasárnap a fővárosi Millenárison felszólal Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Kopp Mária, a SOTE Magatartás-tudományi Intézet tudományos igazgatóhelyettese és Oberfrank Pál színművész. A résztvevők feldíszítik a családok májusfáját az újszülöttek érkezését jelképező szalagokkal. Lesz családi zenepavilon, kézműves-játszóműhely és mesterségek bemutatója, szabadtéri játékok, sportsziget, kirakodóvásár és gasztronómiai különlegességek is várják a látogatókat. Fellép a Görömbő Kompánia, a Magyar MeseSzínház, a Vándor Vokál, a Csillagszeműek táncegyüttes, a Sic Transit, Gryllus Vilmos, a Téka, a Misztrál, a Makám, a Parno Graszt, a Kenderke Táncszínház, illetve Szalóki Ági és népi zenekara. Koncertet ad a Szent István Zeneiskola, s lesz táncház is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.