PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belgrád közel van
Térszínház. Rendező: Bucz Hunor. Bemutató: május 14.
A fekete humorban és vitriolban gazdag komédia. A Délvidékről Magyarországra áttelepült költő-író, Szegedi Szabó Béla Grenadírmars című műve nyomán a Térszínház alkotóműhelyében készült. A szereplők bomlott hittel, szétesett közösségben, lumpen családban vergődnek-tengődnek, mit sem vesznek észre a közeledő katasztrófából.

Gagarin lányai
Merlin (Mobil Teatr Labor). Alkotó: Berki Szofi, Domonkos Ágnes, Kálmán Anikó. Bemutató: május 16.
Három lány/nő kalandozásai különböző világokba, a fantázia és a valóság határain oda-vissza lépdelve egy fehér lepedő segítségével.

Jelenetek a vidéki életből
Stúdió K. Író: Anton Pavlovics Csehov. Rendező: Koltai M. Gábor. Bemutató: május 14.
Ki kellene lépni, változtatni. Már késő. Akkor mit csináljunk? Semmit. A Ványa bácsi átdolgozott változata.

Piccadilly Cirkusz
TÁP Színház. Rendező: Kovács Lehel. Bemutató: május 18.
Káosz – nem éppen az az állapot, amire egy háborút átélt ember vágyik. Sem megszüntetni, sem megoldani nem egyszerű. A Piccadilly Cirkusz hősei egy rendetlen világban próbálják el- és átrendezni szétdobált életüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.