Pótszék

Pethő Tibor
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háry János
Szegedi Nemzeti Színház. Zeneszerző: Kodály Zoltán. Rendező: Juronics Tamás. Bemutató: má-
jus 6.
Plautus hetvenkedő katonája és Münchaunsen báró kései utóda a nagyotmondó obsitos. A költő Garay János személyesen is ismerte az eredeti figurát, róla mintázta meg Háry Jánost.

Fül, gége, kés
Merlin. Író: Vedrana Rudan. Rendező: Dávid Zsuzsanna. Bemutató: május 8.
A horvát írónő 2002-ben megjelent regénye óriási visszhangot keltett egész Európában. Pontos látlelet a valamikori Jugoszlávia népeinek drámájáról, a háborúról, a tragédiasorozat okairól és hatásáról. Bemutatták már Horvátországban, Szerbiában, Lengyelországban és Franciaországban is.

Óz
Turay Ida Színház. Színpadra alkalmazta: Albert Péter. Rendező: Borisz. Bemutató: május 9.
Dorka szülei munkát keresnek valahol messze. Kislányukra Anry bácsi és Émy néni vigyáz egy farmon, Kansasban. Dorka születésnapján egy különös vihar hatására furcsa álomsorozatot lát.

Telefondoktor
Bárka Színház. Író: Szabó Borbála. Rendező: Orosz Dénes. Bemutató: május 7.
A hazudós Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sokak által kedvelt, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Ezzel kezdődik a komédia. Kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, miközben szobájából telefonon próbálja kézben tartani az egyre jobban összekuszálódó eseményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.