Radamel Falcao gólrekordja

Munkatársunktól
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dublin 1320 kilométerre fekszik Bragától és 1360-ra Portótól, tehát mindkét portugáliai településről sokat kell utazni – s szárazföldön, lehetetlen – a labdarúgó Európa-liga idei döntőjére. Ám érdemes, hiszen helyi futballklubok luzitán házi derbit vívnak majd május 18-án az ír fővárosban. Az ide vezető út utolsó állomásaként csütörtökön éjjel az FC Braga 1-0-ra verte a szintén portugál Benficát, s 2-2 után idegenben lőtt góllal lépett tovább, az FC Porto pedig csak 3-2-re kapott ki a spanyolországi Villarrealban, így 7-4-es összesítés után örvendhettek játékosai és hívei. Kolumbiai csatárának, Radamel Falcaónak további boldogságot okozhatott, hogy már 16-nál tart az idényben, így megdöntötte Jürgen Klinsmann egy szezonra vonatkozó gólcsúcsát ebben a sorozatban. A Bayern München német csatára az 1996/1997-es UEFA-kupában szerzett 15 találatot. Falcao múlt heti négyesével érte utol őt, most pedig meg is előzte, és a különbséget Dublinban tovább növelheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.