Ritkán buknak a nőcsábászként ismert politikusok

Van olyan politikus, aki szerelmet vásárol pozíciójáért, van, aki lebukása után közszereplőként meghempereg a sárban, s van olyan is, aki tovább is lép a romantikánál, s meg sem áll az erőszakig. Ez utóbbi azonban ritka, ahogy az is, akin tartósan megmarad a sár.

2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaország politikusai között viszonylag népszerű a félrelépés, a lakosság sem nézi feltétlenül rossz szemmel a pikáns botrányokat. A jelenlegi elnök, Nicolas Sarkozy sem a hűség mintaképe, a lapok hasábjain zajlott válása, udvarlása és házassága Carla Brunival. Korábbi elődje, Francois Mitterrand híres nőcsábász volt, gyermeke is született szeretőjétől, amint unokaöccse, Frédéric Mitterrand sem érintetlen ez ügyben, cseppet sem pikáns botrányával. A nyíltan homoszexuális kulturális miniszter önéletrajzi ihletésű könyvében arról ír, hogy Thaiföldön elmerült a kisfiúk jelentette érzéki örömökben. Később a politikus tagadta, hogy fiatalkorúakkal bármilyen kapcsolata lett volna, a két évvel ezelőtti botrányt pedig túlélte, ma is a kulturális tárca vezetője.
Politikai szempontból ugyanúgy megmenekült a bajtól a szexbotrányok királya, Bill Clinton is, bár erkölcsileg korántsem ilyen egyértelmű a helyzet. Emlékezetes, hogy az ő viszonya a fehér házi gyakornoklánnyal, Monica Lewinskyvel minden idők talán legnyíltabban kezelt szexuális jellegű cikksorozatát jelentette. A televíziók élőben közvetítették az akkori elnök vallomását, kendőzetlenül részletezve az aktust. Az amerikai közönség és politikai élet egy emberként csóválta a fejét a demokrata párti Clinton hűtlensége felett, miközben a republikánus képviselők közül – akik hevesen követelték az elnök elmozdítását hivatalából félrelépése miatt – Henry Hyde, Bob Barr, Robert Livingstone, Dan Burton, Helen Chenoweth-Hage és Newt Gingrich vallotta be később, hogy maga sem volt hűséges. Gingrichnek konkrétan egy fehér házi gyakornoklány, Callista Bisek volt a szeretője, miközben ő második feleségével élt. Hét évvel később elvált, és harmadik felesége az egykori szerető lett. Newt Gingrich pályafutását cseppet sem törte ketté az eset, jelenleg a republikánusok elnökjelöltje.
Silvio Berlusconi vélt vagy valós nőcsábászi tevékenysége közismert. Az olasz kormányfőre nem bizonyítottak rá semmit, bár épp folyik a vizsgálat a 17 éves marokkói prostituált, Ruby ügyében. Lehet a baloldali sajtó nagyon rosszindulatú, de az tény, hogy Berlusconitól elvált a felesége, indokként pedig férje kicsapongását hozta fel. A olasz pártvezér-médiamágnás a parlamentbe is több olyan képviselőt küldött, aki inkább külsejével, mint szakmai hozzáértésével tűnt ki, különböző villáiban állítólag orgiákat tartott ismert és kevésbé ismert barátaival. Mindezek ellenére Berlusconi ettől még népszerű Olaszországban.
Van azonban olyan politikus is, aki belebukik a szexbotrányába, igaz, nem azonnal. Móse Kacav izraeli elnökről van szó, akit 15 nappal hétéves mandátuma lejárta előtt vádoltak meg hivatalosan szexuális zaklatással és nemi erőszakkal, ezért lemondott hivataláról. Kacavot tíz, egykor vele együtt dolgozó nő vádolta különböző szexuális jellegű kihágásai miatt, amelyekért végül hétéves börtönbüntetést kapott. Izrael elnökének története igen kínos volt a nemzetközi sajtóban, ám a zsidó állam el salvadori nagykövete még ennél is tudott furcsábbat produkálni. Curiel Refaelt részegen, meztelenül, összekötözve, szexuális segédeszközök társaságában találták meg az utcán a rezidenciája közelében 2007 márciusában. Mikor a rendőrök kiszedték a műanyag pöcköt a szájából, azonnal közölte, ő Izrael állam nagykövete. Refaelt hazahívták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.