Romagyilkosságok: rendőr a rokonságban

Vona Adrienn
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A romagyilkosság-sorozat negyedrendű vádlottja, Csontos István volt menyasszonya és testvére is a rendőrségen dolgozik polgári alkalmazottként, míg sógora aktív rendőr – derült ki a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indult büntetőper tárgyalásán. A távirati iroda úgy tudja, a negyedrendű vádlott lánytestvére a volt hajdúhadházi rendőrkapitánynak volt a titkárnője, annak férje pedig még most is aktívan szolgáló rendőr.
K. Krisztina, Csontos István menyasszonya a bíróságon elmondta, 2009 tavaszán szakadt meg a kapcsolata a vádlottal, mert az zárkózottabb, idegesebb és magába fordulóbb lett. Megírtuk, Csontos, aki a katonai titkosszolgálatnak is jelentett, korábban a bíróságon azt vallotta, vádlott-társai a barátnője meggyilkolásával is megfenyegették, ezért tudatosan próbált elszakadni hozzátartozóitól. Elmondása szerint azért nem kért segítséget a hatóságtól a tiszalöki emberölés után, mert félt.
K. Krisztina tanúvallomásában azt is hangsúlyozta, hogy a harmadrendű vádlott Pető Zsoltról és a másodrendű vádlott Kiss Istvánról a LOKI-szurkolók körében köztudott volt, hogy szélsőséges nézeteket vallanak és többen tartottak is emiatt tőlük. A nő úgy tudja, a Véres Kard nevű szélsőséges szervezetnek korábban Kiss István és Pető is tagja volt. Pető egyébként ezt tagadta. Csontos azonban ezután szót kért, és kifejtette: Kiss István és Pető „alattomos, gusztustalan módon ki akarnak bújni a felelősség alól”. – Meghalt hat ember, amit nagyon sajnálok, de Pistiről, Dezsőről be kell látni, hogy szkinhedek voltak – mondta Csontos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.