Röviden

MTI
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztelet
Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke azt mondta egy konferencián, hogy a liberalizmus mindig törvénytiszteletet jelent. És a jelek szerint maró öniróniát.

Iskolai bombariadó Kecskeméten
Nem tartalmazott robbanószert az a bombának látszó szerkezet, amelyet egy kecskeméti általános iskola udvarán találtak tegnap reggel egy levél kíséretében. A tűzszerészek délelőtt megsemmisítettek a tárgyat.
A rendőrség szerint összefügghet az eset egy újságok betűiből kirakott, zavaros tartalmú levéllel, amelyet még szerdán dobtak be a Mátyás Király Általános Iskola postaládájába. Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Műkincstolvajokat vettek őrizetbe
Több százezer euró értékben loptak el a román kulturális örökség részévé nyilvánított műkincseket az Erdélyben és Bukarestben leleplezett banda tagjai. A hálózat egy dévai emlékházból tulajdonított el több értékes festményt, amelyeket hamisítványokra cseréltek; a legértékesebb, 200 ezer euróra becsült, Nicolae Grigorescu neves román festőtől származó alkotást nemzetközi körözés alá bocsátották a román nyomozó hatóságok. Egy lopott festményt a Nagy-Románia Párt volt alelnökének otthonában találtak meg. (R. Sz.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.