Röviden

MN
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arn Gréta búcsúzott
A római salakpályás tenisztorna 2,05 millió dollár összdíjazású női versenyében Arn Gréta három bravúros győzelem után a negyeddöntőben 6:3, 6:1-re kikapott a világranglistán 6., Rómában negyedik helyen kiemelt kínai Li Nától. A világranglistán 48. magyar játékos a nyolc közé jutásáért 41 450 dollárt kasszírozott. (MN)

Svéd–finn döntő lesz
A szlovákiai jégkorong-vb tegnapi elődöntőiben: Svédország– Csehország 5-2, Finnország– Oroszország 3-0. (MN)

Egyenlítő Tatabánya
A Tatabánya hazai pályán 30-26-ra verte az FTC-t a férfi kézilabda NB I harmadik helyéért zajló párharcában, amely így 1-1-re áll. (MN)

Magabiztos Pécs
A labdarúgó NB II 26. fordulójában: Pécs–Budapest Honvéd II 4-0. (MTI)

Bácsi világválogatott
A 74 kg-ban 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai 5. helyezett, az idén Eb-ezüstérmes Bácsi Pétert meghívták a kötöttfogású birkózók világválogatottjába, amely jövő szombaton Chicagóban megmérkőzik az amerikai nemzeti csapattal. (MN)

Berki az élen
A selejtező után az ötszörös Európa-bajnok Berki Krisztián az első helyről várhatja a lólengés fináléját a moszkvai torna Világkupán. (MN)

Újratemették Lóránt Gyulát
Hazahozatala után újratemették Lóránt Gyulának, az Aranycsapat középhátvédjének hamvait szülővárosában, Kőszegen. A vb-2. és olimpiai bajnok labdarúgót 58 éves korában, 1981. május 31-én a PAOK edzőjeként Görögországban a kispadon érte a halál. Németországban, Endingenben temették el, s hamvait most családja kérésére hozták haza, hogy Kőszeg temetőjében, a város posztumusz díszpolgárát megillető díszsírhelyen nyugodjék. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.