Röviden

R. Kiss Kornélia
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végleg bezárt az Európa mozi
Végleg bezárt a Rákóczi úton 1900 óta működő Európa mozi. A kirakatában jelenleg csak egy koporsó látható, A mozi élt 111 évet felirattal. A Budapest Film Zrt.-n keresztül fővárosi tulajdonban lévő moziépületet 76 millió forintért adta el a fővárosi önkormányzat. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes korábban a Budapest Film nehéz gazdasági helyzetével indokolta a döntést. (R. K. K.)

Nagyházi Galéria: nagyszabású aukció
Háromnapos árverést tart holnap, szerdán és csütörtökön a Nagyházi Galéria: az aukción előbb a régi mesterek munkái, majd XX. századi festmények, grafikák, végül művészeti tárgyak, ezüstök, ékszerek, bútorok és szőnyegek kerülnek kalapács alá. A legmagasabb, 26 millió forintos kikiáltási árral egy XX. századi remekmű, Nemes Lampérth József 1914-es festménye indul. (MTI)

Harmadik helyezett a MúzeumCafé
A magyar múzeumi szakma egyetlen nyomtatott, országos fóruma, a Szépművészeti Múzeum kiadásában megjelenő MúzeumCafé nyerte el szombaton több mint negyven pályázó közül a European Design Awards magazinkategóriájának idei bronzérmét. A 2007 óta évről évre meghirdetett európai dizájnverseny a legnagyobbak egyike, s eddig még soha, egyetlen kategóriában sem díjaztak magyar terméket. (MTI)

Százéves lenne Rodolfo
Az egyik legnagyobb, világszerte ismert mágus, Gross Rezső ma 100 éve, 1911. május 16-án született. Ő az egyetlen magyar, akit az évszázad leghíresebb bűvészeiről készült, Amerikában megjelent könyvben is megemlítenek. (MTI)

Elhunyt N. Szabó Sándor
Életének 67. évében meghalt N. Szabó Sándor színművész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja. Az idén márciusban Gobbi Hilda-életműdíjjal kitüntetett színművész hosszú betegség után, szombaton hunyt el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.