Röviden

MTI
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevallási záróra
Videós segítséget nyújt honlapján a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának kitöltéséhez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az szja-bevallás benyújtásának határideje magánszemélyek esetében május 20-a. A hatóság szerint az adóalap-kiegészítés, vagyis a szuperbruttósítás okozhatja a legtöbb számítási nehézséget. (MTI)

Alakuló stratégia
Hét végén kikerült az új energiastratégia-tervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapjára. A Magyar Villamos Művek eszerint új jogosítványokat kapna, új állami tulajdonú földgáz-kereskedelmi céget hoznak létre, vagy a magyar állam meghatározó tulajdoni hányadot szerez valamely jelentős piaci részesedéssel rendelkező társaságban. (MTI)

Startoló új blokk
Utolsó szakaszához érkezett a Dunamenti Erőmű egyik blokkjának 200 millió euró értékű korszerűsítése – közölte a francia GDF Suez tulajdonában lévő erőműtársaság. A 2009-ben elkezdett, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését célzó beruházás száz magyar alvállalkozónak és közel ezer, Százhalombattán vagy annak vonzáskörzetében élő munkavállalónak adott vagy ad munkalehetőséget. (MTI)

Nem a védővámra
Peking tiltakozik az Európai Unió döntése ellen, amely a felületkezelt papír egy típusának Kínából származó importjára egyszerre szubvenció- és dömpingellenes vám bevezetését tette kötelezővé. A minisztérium szóvivője szerint az intézkedés, hogy ugyanazon termékekre egyszerre mindkét kereskedelmi korlátozást érvényesítsék, sérti a Kereskedelmi Világszervezet szabályait.
Ez az első eset, hogy az EU ilyen drasztikus lépésre szánta el magát – állapította meg Jao Csien szóvivő. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.