Röviden

MN
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berki sikere
A világ- és ötszörös Európa-bajnok Berki Krisztián megnyerte a lólengés szombati döntőjét a tornászok moszkvai Világkupa-versenyén. (MTI)

Boczkó ötödik
Boczkó Gábor az ötödik helyen végzett a férfi párbajtőrözők stockholmi Grand Prix-versenyén. A férfi kardozók Madridban léptek pástra a hét utolsó napján, a Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Gáll Csaba összeállítású válogatott hatodikként zárt a csapat Világkupán. (MTI)

Sebestyén a 25.
Sebestyén Péter a 25. helyen végzett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíján. A versenyt a mindössze 16 éves spanyol Maverick Vinales nyerte meg. (MTI)

Veretlen a Porto
Az első helyét már korábban bebiztosító Porto 2-0-ra nyert a Maritimo otthonában a portugál labdarúgó-bajnokság zárófordulójában, így veretlenül zárta a szezont. Portugáliában ez korábban csak egyetlen csapatnak sikerült, 1973-ban az Eusebio fémjelezte Benficának. Érdekesség, hogy 1978-ban szintén nem talált legyőzőre a Benfica, ám akkor ez kevés volt a végső sikerhez. A Porto akár triplázhat is, ugyanis szerdán az Európa-liga dublini döntőjében a szintén portugál Bragával találkozik, jövő vasárnap pedig a Portugál Kupa fináléjában a Guimaraes lesz az ellenfele. (MTI)

Contador az élen
A nagy esélyes Alberto Contador nyerte a Giro d’ Italia országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, kilencedik szakaszát, és sikerével az összetettben is az élre állt. (MTI)

Másodikként
A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 14-13-ra legyőzte vasárnap a görög csapatot a Világliga barcelonai selejtezőjében, így a második helyről várja a jövő hét végi, athéni folytatást. Merész András együttese a hat ponttal első spanyolok mögött öt ponttal zárt a második helyen. A görögök négy, a britek pedig három ponttal végeztek Barcelonában. A megszerzett pontokat a csapatok magukkal viszik a jövő heti, athéni tornára. A négyesből az első helyezett jut majd a nyolccsapatos fináléba. (MTI)

Megint Djokovics
Novak Djokovics a 2,75 millió dollár összdíjazású római tenisztorna fináléjában a múlt heti, madridi viadalhoz hasonlóan ismét legyőzte a világelső Rafael Nadalt, ezúttal 6:4, 6:4-re, s idei 37. mérkőzését is megnyerte. (MN)

Totó
A 19. heti, 2. fordulós helyes tippek: 1, 1, 1, 2, X, 1, 2, 1, 1, 2, 1, 1, 1, X. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.