Röviden

MTI
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kairói összecsapások
Kairó. Keresztények és muzulmánok újra összecsaptak tegnapra virradóra Kairóban: legalább 78 sebesült került kórházba. A kopt keresztény egyház vezetői felszólították híveiket, hogy fejezzék be egy hete tartó ülősztrájkjukat. A tiltakozásnak az a célja, hogy felhívják a figyelmet a keresztények helyzetére, miután az utóbbi hetekben többször is muzulmán fundamentalisták célpontjává váltak. (MTI)

Igen az eutanáziára
Zürich. A svájci Zürich kanton tegnap népszavazáson elutasította az eutanázia betiltását vagy korlátozását. Nem kapott többséget sem az eutanázia általános betiltása, sem az, hogy azt csak a kanton lakóinak engedélyezzék. A referendum kezdeményezői a „halálturizmusnak” akartak véget vetni, hiszen sok külföldi érkezik Svájcba meghalni az eutanázia szabályozása miatt. (MTI)

Hazánkat dicsérték
Varsó. Gratulált az EU magyar elnökségének eredményeihez, és az egymást követő magyar és lengyel elnökség különös jelentőségét hangsúlyozta szombaton a lengyelországi Wola Chojnatában Jerzy Buzek. Az Európai Parlament elnöke külön említette a Balti-tengertől az Adriáig húzódó energetikai híd fontosságát, illetve azt a munkát, amelyet hazánk Horvátország EU-csatlakozása érdekében fejt ki. (MTI)

Fehérorosz szigor
Minszk. Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szombaton Andrej Szannyikav fehérorosz ellenzéki vezetőt, volt elnökjelöltet, amiért „tömeges zavargásokat” szított Alekszandr Lukasenko elnök újjáválasztása elleni tiltakozásul. Washing-ton elítélte a döntést. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.