Röviden

MN
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BASF-beruházás: hazánk is szóba jöhet
Nyolcvanmillió eurós beruházást tervez a BASF vegyipari óriásvállalat, amely a lehetséges helyszínek között Magyarországot is vizsgálja. Joachim Meyer, a társaság képviselője egy szerb lapnak elmondta, hogy még ebben az évben fel kívánják építeni az üzemet Szerbiában, Romániában, Magyarországon, Bulgáriában vagy Macedóniában. A projektről csak annyit árult el, hogy nem kapcsolódik sem a mezőgazdasághoz, sem a kozmetikai iparhoz. (MN)

Felosztják Koszovót?
A szerb belügyminiszter szerint Koszovó felosztása az egyetlen reális megoldás. Ivica Dacsics a Zeri című koszovói napilapnak hangsúlyozta, hogy ez a véleménye még akkor is, ha ez sem Belgrádnak, sem Pristinának nem tetszik. Mint mondta, „ahol szerbek élnek, az Szerbiában marad, és az a rész, ahol az albánok élnek, leválik. Csak ez a reális módja annak, hogy gyors megoldást találjunk”. (MTI)

Szíriai áldozatok
Szíriai területről Libanonba menekülőkre lőttek tegnap, egy szíriai nő halálos lövést kapott, öt másik ember – köztük egy libanoni katona – pedig megsebesült – közölte egy libanoni biztonsági forrás. A szíriai biztonsági erők további három embert öltek meg tegnap Szíriában. A menekülők Váli Háled libanoni határfaluba akartak gyalog eljutni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.