Röviden

MTI
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmarad a Stefánia-fesztivál
Nem kapott támogatást a Nemzeti Kulturális Alaptól, ezért elmaradt az idén csak kétnaposra tervezett siófoki Stefánia-fesztivál. „A múlt évben hetvenmillió forintból rendeztünk fesztivált, az ugyanis bekerült a Pécs Európa kulturális fővárosa programjába, az idén negyvenötmillió forintra lett volna szükség, amelyből a város tízmilliót vállalt” – mondta lapunknak Siófok polgármestere, Balázs Árpád, aki sajnálja, hogy az idei nyáron csak a siófoki kikötőben látható Stefánia-bronzszobor emlékeztet a kulturális eseményre. (G. J. A.)

Az előadó-művészeti törvény módosítása
Talán már a nyár elején a parlament elé kerülhet az előadó-művészeti törvény módosítása – közölte Márta István, az Új Színház igazgatója, a Fővárosi Színigazgatók Egyesületének alelnöke, aki szerint a javaslat a minőséget szeretné az előtérbe helyezni a támogatások megállapításánál. Kialakult az a koncepció, amely céljában értékpreferált, de – az eddigivel szemben – szubjektív döntési mechanizmust beépítő, az eddigitől kissé eltérő rendszert hozna létre. A javaslatot L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke terjeszti be még június folyamán. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.