Röviden

MN
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után Szávay és Arn
Szávay Ágnes a 45., Arn Gréta pedig az egyéni legjobbjának számító 46. helyen áll a női teniszezők tegnap kiadott világranglistáján. A két héttel ezelőtt a marokkói tornán negyeddöntős, majd Estorilban nyolcaddöntős, Madridban viszont vasárnap a nyitókörben búcsúzó Arn két helyet javított, Szávay ugyanakkor egy hete még 43. volt, azóta nyert egy meccset a spanyol fővárosban, ám aztán hátsérülés miatt visszalépett. A rangsort továbbra is a dán Caroline Wozniacki vezeti. (MTI)

Török kapcsolat
A Marca spanyol sportnapilap szerint a hét végén hetedik német bajnoki címét ünneplő Borussia Dortmund labdarúgócsapata megállapodott a Real Madriddal, hogy Nuri Sahin tízmillió euró ellenében a királyi gárdához igazol. A 22 éves török középpályásnak – akinek értékét korábban 20 millió euróra becsülték – 2013-ban jár le a szerződése a dortmundi csapatnál, de a kilépési záradék lehetőséget ad rá, hogy előbb is távozhasson. Az átigazolást az is segítheti, hogy a Real Madridban játszó Mesüt Özil és Nuri Sahin baráti kapcsolatban áll, továbbá Reza Fazeli személyében közös ügynökük van. (MTI)

Hyypiä befejezi
A szezon végén visszavonul Sami Hyypiä, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen védője. A 37 éves finn játékos tegnap jelentette be elhatározását, egyúttal hozzátette, hogy a következő szezonban hazájában elvégzi az edzői tanfolyamot, majd 2012 júliusától segédedző lesz jelenlegi klubjánál. (MTI)

Vass Dóra jó helyen
Vass Dóra a 16. helyen végzett összetettben a ritmikus gimnasztikázók hét végi Világkupa-versenyén a portugáliai Portimaóban. A világ legjobbjai közül csak egy lengyel rg-s hiányzott, így Vass helyezése biztató az olimpiai kvalifikáció szempontjából, ehhez első esélyként a vb-n a tizenhat között kell végeznie. Portimaóban három orosz is volt a 16-ban, így versenyzőnk a kvótára esélyesek között 15. lett, mert ebben a tekintetben országonként csak két sportolót vesznek figyelembe. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.