Röviden

MTI
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új árcsúcs
Holnaptól bruttó négy forinttal emeli a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol, s ezzel új csúcsra kúszott az üzemanyag ára. Ezzel egy időben a gázolajat három forinttal olcsóbban adják. Az emeléssel a 95-ös benzin litere átlagosan 388-389 forintba kerül, a gázolajé 372 forintra csökken. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Zaklatott magyarok
Az ukrán elnöknek írt nyílt levélben tiltakozik a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség azoknak a kárpátaljai magyaroknak az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) általi megfélemlítése ellen, akik az egyszerűsített honosítási eljárás keretében felvették a magyar állampolgárságot. A múlt héten az SZBU munkatársai magyar nemzetiségű kárpátaljai lakosokat vittek be otthonukból vagy hívtak be telefonon az SZBU Kárpátalja megyei főosztályára. Azt követelték tőlük, ismerjék be, felvették a magyar állampolgárságot. (MTI)

Közel a portugál mentőcsomag
Napokon belül létrejöhet az előzetes megállapodás a Portugáliának szánt mentőcsomagról. Ezt az Európai Unió egyik illetékese jelentette be tegnap. Eszerint az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Központi Bank Lisszabonban tárgyaló szakértői közel állnak a 80 milliárd eurós hitelcsomag feltételeként szabott program elfogadásához. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.