Röviden

MTI
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ifisiker a külpolitikában
Dömötör Csaba személyében magyar elnököt választott az Európai Néppárt ifjúsági szervezete (Yepp). A Berlinben rendezett hét végi kongreszszuson többek között felszólalt Angela Merkel német kancellár és Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke is.
A Fidesz brüsszeli EP-delegációjának jelenlegi munkatársa a Yepp első elnöke, aki új uniós tagországból érkezik. Az új elnökség megbízatása két évre szól, Dömötör munkáját portugál alelnök, finn főtitkár,
ír főtitkárhelyettes, holland kincstárnok és több alelnök segíti majd. Az első elnökségi ülésre Budapesten kerül majd sor. (Sz. R.)

Petíció az iskolákért
Tiltakoznak a középiskolák tervezett összevonása ellen Szombathelyen, ahol több intézmény összevonását tervezi a fenntartó önkormányzat. Az összevonások ellen több érintett középiskolában, így a Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskolában is aláírásokat gyűjtöttek. Itt az alkalmazottak közössége és a szakszervezet egy a városi közgyűlésnek címzett nyílt levelet is megfogalmazott. Az intézmény diákjai és tanárai csütörtök délután a városháza elé vonulnak, hogy átadják petíciójukat és az iskola önállóságának megőrzése érdekében összegyűjtött aláírásokat. (MTI)

Újítások Győrben
Átszervezné közoktatási rendszerét Győr önkormányzata – jelentette be Somogyi Tivadar alpolgármester (Fidesz– KDNP) tegnapi sajtótájékoztatóján. Az új rendszer 29 intézmény helyett – az egységek szakmai önállóságának megtartása mellett – hat főigazgatóságba szervezi a megyeszékhely óvodáit, általános iskoláit; a gazdasági ügyek viszont a főigazgatóságokhoz kerülnének. Somogyi az intézkedés okait sorolva elmondta, hogy a városban katasztrofálisan alacsony a gyerekek száma. Az elgondolásról jövő héten dönthet a megyei jogú város közgyűlése. (MTI)

Pótlólagos Széchenyi-díj
Schmitt Pál köztársasági elnök pótlólagosan Széchenyi-díjat adott át tegnap az Amerikai Egyesült Államokban élő Csíkszentmihályi Mihálynak (képünkön). A világszerte nagyra becsült pszichológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás, továbbá az életmód-életminőség terén végzett tudományos munkásságáért vehette át a díjat a Sándor-palotában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.