Röviden

MTI
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véres tüntetés
Kabul. Lelőttek 11 embert tegnap Északkelet-Afganisztánban egy erőszakossá vált tüntetésen, amelyen mintegy kétezren egy állítólag négy civil halálát okozó NATO-hadművelet miatt tiltakoztak. Közben a keleti Dzsalálábádban legalább 12 ember meghalt egy robbantásos merényletben. (MTI)

Al-Kaida: új vezető?
Washington. Az egyiptomi különleges erők volt ezredesét, Szaif al-Adelt választották meg az al-Kaida ideiglenes vezetőjének – jelentette forrásaira hivatkozva a CNN. Az informátor szerint al-Adel korábban a Líbiai Iszlám Harci Szervezet vezetője volt, amely az al-Kaida szövetségese volt. (MTI)

Nincs alku Jemenben
Szanaa. Dolgavégezetlenül utazott tegnap a jemeni fővárosból az Öböl Menti Együttműködési Tanács küldöttsége, mert Ali Abdalláh Száleh jemeni elnök és ellenzéke végül nem írta alá a közvetítésükkel kidogozott megállapodást, amelynek értelmében Száleh távozott volna a tisztségéből. (MTI)

Helyén a náci felirat
Oswiecim. Helyreállították az egykori auschwitzi koncentrációs tábor 2009-ben ellopott A munka szabaddá tesz feliratát. A feliratot 2009 decemberében lopták el egy svéd neonáci megrendelésére. (MTI)

Hazánk segíti Örményországot
Jereván. Magyarország kész segíteni Örményország európai integrációját – közölte tegnap Jerevánban Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szerzs Szargszján örmény államfővel folytatott tárgyalása során. Szerzs Szargszján kijelentette: a két népet évszázados barátság köti össze, s Örményország szeretné fejleszteni kapcsolatait Magyarországgal. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.