Röviden

MTI
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiktív
Gyakorlatot tartott tegnap a katasztrófavédelem: pusztító vihart feltételezve riasztást adtak ki fiktív helyszínekre, a Gyűrűk Ura című regényből ismert Völgyzugolyra és Helm-szurdokra. Kiküldött tudósítónk szerint a helyiek csak nevettek az egészen.

Damu Roland bíróság elé áll
Erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt tegnap a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Damu Roland sorozatszínész ellen. A vádhatóság börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyben. A vádirat két bűncselekményt említ, az egyik szerint Damu novemberben a lakásán megverte és megerőszakolta volt élettársát, P. Tímeát. A másik eset két éve történt, akkor a híresség egy szállodában bántalmazta a nőt. Damu Roland egykori párja feljelentése után rövid ideig előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekezik. Büntetőperét a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalja majd. (Cs. T.)

Tűz a debreceni illegális otthonban
Leégett tegnap egy debreceni családi ház teteje. Az épületből – amely illegális idősotthonként működött – tizenöt embert kellett kimenekíteni, egyiküket megfigyelésre kórházba szállították. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala több hónapos jogi eljárás után néhány hete jogerős határozatban kötelezte az üzemeltetőt a szolgáltatás beszüntetésére. (MTI)

Rokonok támadtak a kisiskolásra
A tanórán verte meg öccse osztálytársát egy fiatalkorú lány Békéscsabán; a támadót és édesanyját a rendőrség őrizetbe vette. Az eset előzménye az volt, hogy két negyedikes tanuló a szünetben összeverekedett, majd egyikük telefonon értesítette a családját. A szünet végén a diákok bementek az órára, később azonban berontott a terembe a hazatelefonáló fiú két rokona. Az anya kiabálni kezdett, a nővér pedig többször megütötte a másik gyereket. Mindkettőjük ellen eljárás indult. (MTI)

Kifosztott mentő
Elloptak tegnap délben egy GPS-készüléket egy mentőautóból egy fővárosi iskola bejárata előtt, miközben a mentők egy diákot láttak el. A beteget egy másik mentőautóval kellett kórházba szállítani. (MTI)

Dokkolt az űrsikló
Kikötött a Nemzetközi Űrállomáson az Endeavour amerikai űrrepülőgép tegnap 12 óra után néhány perccel. A dokkolást Mark Kelly parancsnok hajtotta végre kézi vezérléssel. Az Endeavour fedélzetén hat űrhajós – öt amerikai és egy olasz – utazott a Föld körül átlagosan 350 kilométer magasságban keringő űrbázisra, ahol hat asztronauta várta az érkezőket. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 2, 15, 16, 19, 26, 30, 35. Második sorsolás: 4, 7, 10, 11, 20, 23, 29. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.