időjárás 18°C Malvin 2022. október 1.
logo

Röviden

MTI
2011.05.28. 22:00

Fiktív
Gyakorlatot tartott tegnap a katasztrófavédelem: pusztító vihart feltételezve riasztást adtak ki fiktív helyszínekre, a Gyűrűk Ura című regényből ismert Völgyzugolyra és Helm-szurdokra. Kiküldött tudósítónk szerint a helyiek csak nevettek az egészen.

Damu Roland bíróság elé áll
Erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt tegnap a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Damu Roland sorozatszínész ellen. A vádhatóság börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyben. A vádirat két bűncselekményt említ, az egyik szerint Damu novemberben a lakásán megverte és megerőszakolta volt élettársát, P. Tímeát. A másik eset két éve történt, akkor a híresség egy szállodában bántalmazta a nőt. Damu Roland egykori párja feljelentése után rövid ideig előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekezik. Büntetőperét a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalja majd. (Cs. T.)

Tűz a debreceni illegális otthonban
Leégett tegnap egy debreceni családi ház teteje. Az épületből – amely illegális idősotthonként működött – tizenöt embert kellett kimenekíteni, egyiküket megfigyelésre kórházba szállították. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala több hónapos jogi eljárás után néhány hete jogerős határozatban kötelezte az üzemeltetőt a szolgáltatás beszüntetésére. (MTI)

Rokonok támadtak a kisiskolásra
A tanórán verte meg öccse osztálytársát egy fiatalkorú lány Békéscsabán; a támadót és édesanyját a rendőrség őrizetbe vette. Az eset előzménye az volt, hogy két negyedikes tanuló a szünetben összeverekedett, majd egyikük telefonon értesítette a családját. A szünet végén a diákok bementek az órára, később azonban berontott a terembe a hazatelefonáló fiú két rokona. Az anya kiabálni kezdett, a nővér pedig többször megütötte a másik gyereket. Mindkettőjük ellen eljárás indult. (MTI)

Kifosztott mentő
Elloptak tegnap délben egy GPS-készüléket egy mentőautóból egy fővárosi iskola bejárata előtt, miközben a mentők egy diákot láttak el. A beteget egy másik mentőautóval kellett kórházba szállítani. (MTI)

Dokkolt az űrsikló
Kikötött a Nemzetközi Űrállomáson az Endeavour amerikai űrrepülőgép tegnap 12 óra után néhány perccel. A dokkolást Mark Kelly parancsnok hajtotta végre kézi vezérléssel. Az Endeavour fedélzetén hat űrhajós – öt amerikai és egy olasz – utazott a Föld körül átlagosan 350 kilométer magasságban keringő űrbázisra, ahol hat asztronauta várta az érkezőket. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 2, 15, 16, 19, 26, 30, 35. Második sorsolás: 4, 7, 10, 11, 20, 23, 29. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.