Röviden

Vasvári Éva
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és a „jó kapitalizmus”
Tavaly a makrogazdasági egyensúly helyreállítását tekintették kiemelt feladatuknak a kormányok – állapítja meg a Közjó és Kapitalizmus Intézet a hazai kapitalizmus múlt esztendejéről szóló jelentése. A tegnap bemutatott kötet szerzői szerint e cél eléréséért az új kabinet a korábbinál népszerűbb, ám a jó kapitalizmus hosszú távú esélyei szempontjából vitatható eszközöket vetett be. Az elemzés célja annak vizsgálata, hogy a múlt évi folyamatok miként hatottak az együttműködésen alapuló kapitalista modell megerősödésére. (V. É.)

Ősszel döntenek a vidék jövőjéről
Még ez év őszén az Országgyűlés elé kerülhet a társadalmi vita alatt álló Nemzeti Vidékstratégia – mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Ez előreláthatólag sarkalatos törvény lesz a földtörvénnyel együtt. A vidékstratégiáról szóló jogszabály váltja majd fel az 1997-es agrárgazdaságról szóló törvényt. (MTI)

Emelte a tétet a görög kormány
A görög kormány néhány nap múlva újabb megszorítócsomagot fog bejelenteni, amelynek összege kétszerese lesz az eredetileg tervezettnek – közölte az ország pénzügyminisztere. Jeórjiosz Papakonsztantinu azt mondta, hogy a kiadáscsökkentés és bevételnövelés 6 milliárd eurót fog kitenni; a tétet európai partnereik nyomására emelték. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.