Röviden

MN
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezár a húsüzem
Bezárja a debreceni telephelyét, és ezzel négyszáz munkahelyet szüntet meg a Debreceni Csoport Húsipari Kft. szlovák tulajdonosa – erről írt a Szabad Föld. A társaság szerint azért van szükség e lépésre, hogy javuljon az eredményesség. Állításuk szerint a debreceni termelés több mint kilencven százalékát a megmaradó három magyarországi üzemükbe helyezik át. (MN)

Kevés a mérnök
A műszaki és informatikus végzettségűeknek kínálják a legtöbb állást Magyarországon a munkáltatók, sokkal több ilyen szakemberre lenne szükség – derül ki egy negyedéves felmérésből, amelyet a Jobinfo.hu végzett. Leginkább a szoftverfejlesztőket, a gépészmérnököket, a műszaki menedzsereket, valamint az informatikai rendszerszakértőket keresik. (MTI)

Pénzt kér a Fannie
Újra költségvetési támogatásra szorul a Fannie Mae, a legnagyobb amerikai jelzáloghitel-finanszírozó társaság; hét végi sajtójelentések szerint a cég 8,5 milliárd dollárt igényel a washingtoni kormányzattól.
A cég az ingatlanárak csökkenése és a hitelállomány romlása miatt került ismét nehéz helyzetbe. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.