Röviden

MTI
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romagyilkosságok: nem elfogult a bíró
Elutasította a Pest Megyei Bíróság a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt indított büntetőper tanácsvezető bírája ellen benyújtott első elfogultsági indítványt – jelentette be Kende Katalin, a bíróság szóvivője.
A büntetőper elsőrendű vádlottjának, Kiss Árpádnak a védője jelentett be elfogultságot Miszori László ellen, mert egyebek között a tárgyaláson a „most izgalmas rész következik” kijelentésével minősített bizonyítási eljárási dokumentumokat. Az első- és a másodrendű vádlott, Kiss Árpád és Kiss István múlt szerdán újabb elfogultsági beadványt nyújtott be, de ezeket még nem bírálták el. A per ma a vádlottak családtagjainak, ismerőseinek tanúkénti meghallgatásával folytatódik. (MTI)

Kutatható felvételek
Hamarosan kutathatóvá válnak a Fekete Doboz Alapítvány nyolcvanas évek végétől forgatott kordokumentumai, köztük az ellenzéki és nemzeti kerekasztal tanácskozásairól készült felvételek, amelyeket az alapítvány az OSA Archívumában helyezett el. (MTI)

Szétlopták a közösségi házat
Fémtolvajok miatt bezárják a közösségi házat Tatabánya Mésztelep nevű városrészében. Az épületet ismeretlenek kifosztották, a több millió forintos kár mellett az használhatatlanná vált. Korábban a művelődési otthontól nem messze lévő iskolát hordták szét. Az épületnek mára csak az alapjai látszanak, a berendezések után a téglákat is elhordták az ismeretlen elkövetők. (Hír TV)

Ombudsmani vizsgálat
Vizsgálja az ombudsman a rendvédelmi dolgozók és a tűzoltók tüntetésének körülményeit – közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala. Szabó Máté a rendvédelmi szervek és a honvédség vezetőitől a rendőrség tömegkezelésével, a hivatásos állomány gyülekezési joga érvényesülésével kapcsolatos kérdésekre vár választ. Köztük arra, hogyan biztosították a parancsnokok, hogy a rendőrök és a tűzoltók részt vehessenek a fegyveres és rendvédelmi dolgozók április 16-i budapesti tüntetésén. (MTI)

AB-határozat a parkolásról
A korábban alkotmányellenesnek nyilvánított parkolási rendeletek alkalmazási tilalmáról hozott döntést az Alkotmánybíróság (AB). Eszerint a korábban alkotmányellenesnek minősített fővárosi parkolási rendeletek parkolási díjjal kapcsolatos rendelkezései a jogerősen le nem zárt polgári peres eljárásokban nem alkalmazhatók – olvasható az AB- közleményben. A határozat következményeit az érintett perekben a bíróságok vonják le – írta az AB. (MTI)

Jönnek a fővárosban az új utcatáblák
Várhatóan még májusban megjelennek az új budapesti utcatáblák ott, ahol a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében új elnevezés él. A változtatás az érintett lakókra nem ró terhet. A régi táblák még két évig a helyükön maradnak, ám piros vonallal áthúzva. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.