Röviden

MTI
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális
Egy felmérés szerint a 18–64 év közötti magyarok több mint 90 százaléka nem ítéli el az
illegális zeneletöltést. A megfizethetetlenül magas hazai CD-árakat viszont igen.

Megállóban gázolt
Szombathelyen buszmegállóba hajtott egy autó tegnap a 11-es Huszár úton. A kocsi éppen kikanyarodott, amikor a vezetője rosszul lett, és az út szélén álló buszváróba hajtott. Az ütközés következtében az autó a fémpadhoz nyomta az ott várakozó 30 év körüli nőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. (MTI)

Megtalálták a pezsgős dobálókat
Egy fiú és egy lány dobta le egy tatabányai tízemeletes ház tetejéről március 7-én azt a pezsgősüveget, amely fejbe talált egy fiatal lányt, aki életveszélyes sérülést szenvedett. A gyerekek – szüleik jelenlétében – részletes beismerő vallomást tettek. Mivel a rendőrök találták meg őket, a kitűzött nyomravezetői díjat visszavonták. (MTI)

Biciklisek ezreit bírságolták meg
Legtöbbször a kötelező tartozékok hiánya miatt fizettek bírságot a kerékpárosok az áprilisban tartott közúti ellenőrzési akció eredményeként. Április 4. és 26. közötti 26 ezer biciklist ellenőriztek a rendőrök; 4701 embert figyelmeztettek, 3301-nek helyszíni bírságot kellett fizetnie, 1329-et pedig feljelentettek. A kerékpárosok által leggyakrabban elkövetett szabálysértés a kötelező tartozékok hiánya, a kivilágítási szabályok megsértése, valamint az ittas vezetés volt. (MTI)

Autós ámokfutás Debrecenben
Frontálisan ütközött két autó tegnap Debrecenben. A kocsival reggel Létavértesen tankoló férfiak a benzinkúttól fizetés nélkül távoztak, majd Debrecen felé tartva a sofőr többször szabálytalankodott. Az autós a 33-as főút egyik debreceni szakaszán, egy kocsisor szabálytalan előzése közben frontálisan ütközött egy autóval, annak vétlen vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A három férfi az ütközés után elmenekült, egyiküket – miután rosszul lett – a közelben elfogták. (MTI)

Lottózót raboltak ki
Kiraboltak egy lottózót tegnap Budapesten, a XXI. kerületben. Egy 40 év körüli férfi feltehetőleg fegyverrel fenyegetőzve követelte, hogy az alkalmazott adja át a bevételt, és miután a pénzt megkapta, elmenekült a helyszínről. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.