Röviden

Dénes Zoltán
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Városi fiatalokat várnak a gazdák
A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége „Vidékkaland” programjával városi fiataloknak biztosít lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába. A látogatásokra 2011. július eleje és augusztus közepe között kerül sor. A résztvevőket nyilvános pályázaton választják ki. A pályázati anyag a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján található. (D. Z.)

Kárt okoznak a rossz térképek
Évente akár több milliárd forint kárt is okozhatnak a közműveknek és az önkormányzatoknak azok a kivitelezők, akik hanyagságból vagy a rossz minőségű térképek miatt elvágják a vezetékeket – közölte tegnap a Geodézia Zrt. A társaság szerint semmi sem szabályozza a közműtérképek folyamatos frissítését és karbantartását, s jelenleg a jó minőségű digitális térképek is hiányoznak. (D. Z.)

Pert veszített az Index.hu
Másodfokon is pert nyert az MH 2009 Konzorcium az Index hírportál ellen – tájékoztatta lapunkat a csoport. Az Index újságírója egyebek mellett arra szeretett volna választ kapni, hogy mennyibe kerül a Margit híd felújítása, milyen szerződéseket kötöttek az alvállalkozókkal. A bíróság szerint azonban az MH 2009 konzorcium nem közfeladatot lát el, így nem is kötelesek ezeket az adatokat kiadni. Főképp azért nem, mert az sértené az üzleti titkot. Az ítélet jogerős. (J. Gy.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.