Röviden

MN
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntős a Kecskemét
Bejutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe a Kecskemét, miután a hazai 5-1-es győzelem után tegnap a zalaegerszegi visszavágón 0-0-s döntetlent ért el. Ma derül ki, hogy két hét múlva a fináléban ki lesz az ellenfele, a Videoton 1-0-s előnyről fogadja a Kaposvárt. Ha a Vidi lép tovább, akkor a Kecskemét a finálé eredményétől függetlenül indulhat az Európa-ligában (MN)

Új és régi
A nőknél története során először a Budaörs 2i SC, a férfiaknál pedig címét megvédve a Celldömölki VSE Swietelsky-Wewalka együttese nyerte meg az asztaliteniszezők csapatbajnokságát, az Extraligát. A Somlyó Gergely irányította Budaörs (Pergel Szandra, Recskó Emma, Molnár Zita, Szvitán Krisztina, Szentkeressy-Kovács Adrienn öszszetételben) a Postás SE legyőzésével az utolsó forduló eredményétől függetlenül behozhatatlan előnyre tett szert. A férfiaknál fölényes sikert aratott Klampár Tibor vezetésével a Celldömölk (Fazekas Péter, Kriston Dániel, Lindner Ádám, Talián Csaba), amely szintén behozhatatlan előnyre tett szert az utolsó kör előtt. (MTI)

Élen a Barca
A spanyol bajnoki címvédő Barcelona vezeti a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS aktuális klubvilágranglistáját. A magyar bajnok Debrecen a 141. helyen áll.
A második helyre a katalánok ősi riválisa, a Real Madrid jött fel, míg a harmadik az Európa-ligában menetelő Porto.
A rangsort legutóbb még vezető, BL-címvédő Internazionale az ötödik helyre csúszott vissza. A 400-as listán még egy magyar csapat található: a 176. Győr. (MTI)

Rudisha nélkül
Lábsérülése miatt nem áll rajthoz David Rudisha, a férfi 800 méter világcsúcstartója az atlétikai Gyémánt-liga-sorozat pénteki szezonnyitó viadalán Dohában. A rekordot 1:41.01 perccel tartó kenyai középtávfutó menedzsmentjének keddi tájékoztatása szerint Rudisha bal lábfejével vannak gondok, ami miatt egy hete nem tud edzeni. Orvosai ugyanakkor jelezték, nincs komolyabb probléma, így vélhetőleg csak a dohai viadalt kell lemondania, későbbi programján nem kell változtatnia. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.