Röviden

MN
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jutalom
Három és fél millió forintnyi prémiumot kaphat Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium volt államtitkára, aki a sukorói kaszinóbotrány egyik gyanúsítottja – tudta meg a Magyar Hírlap. A lap szerint zajlik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál a prémium belső engedélyeztetése, amelyet azért javasolt neki még tavaly júniusban a tárca közlekedési szabályozási főosztálya, mert Markó az állami kézben lévő HungaroControl vezérigazgatójaként részt vett a régiós országok légtér-megállapodásának előkészítésében. (MN)

Kihasználatlanok a brüsszeli források
Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő szerint eddig egy fillér sem jutott Magyarországra a 2007-től 2013-ig igénybe vehető, az összes tagállamnak szánt mintegy 12 milliárd eurós közvetlen brüsszeli fejlesztési forrásból, egyszerűen azért, mert arra nem pályáztak. A politikus, a Hét Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség elnöke a térségbeli polgármesterekkel folytatott megbeszélése után Hajdúböszörményben bejelentette: nyár végére elkészül az a forrástérkép, amely tartalmazza majd, hogy milyen közvetlen brüsszeli források érhetők el, s milyen pályázati keretben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.