Röviden

MN
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizit a Herthánál
A hivatalos program részeként az Angela Merkel kancellárral kitűzött tegnap déli találkozó előtt Dárdai Pál futballcsapatát, a Hertha BSC-t és a berlini Olimpiai Stadiont kereste fel Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a berlini klub ügyvezetőjét, illetve menedzserét, Michael Preetzet a felcsúti Puskás-kadémia nevében egy 10-es számú, piros mezzel ajándékozta meg. A klub vezetői – szintén Puskás Ferencre gondolva – ugyancsak egy 10-es számú, de a Hertha színeit tükröző kék-fehér mezt és egy ugyancsak kék-fehér labdát nyújtottak át a miniszterelnöknek. (MTI)

Felemás ítélet
A két debreceni labdarúgó közül Mészáros Norbertet felmentette, Vukaszin Polekszics kétéves eltiltását viszont helybenhagyta tegnap a nemzetközi Sportdöntőbíróság, a CAS. A két játékost az Európai Labdarúgó- szövetség azért tiltotta el, mert a Fiorentina elleni, 2009. október 20-i Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. (MTI)

A Puskás-stadionban
Eldőlt, hogy május 17-én, kedden 19 órakor a budapesti Puskás-stadionban vívja a labdarúgó Magyar Kupa fináléját a Videoton és a Kecskemét. (MN)

Csank marad
Csank János (képünkön) vezetőedző három évvel meghoszszabbította június 30-án lejáró szerződését a Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatánál. (MTI)

Három magyar
Három hazai versenyző, Tóth Adrienn, Gyenesei Leila és Kovács Sarolta jutott be a szombati női döntőbe az öttusázók százhalombattai Világkupa-fordulóján. (MTI)

Ismét FourFourTwo
A FourFourTwo futballmagazin ma megjelenő számában Dárdai Pál válaszol az olvasók kérdéseire; kiderül, miért magányos a FIFA-elnökválasztásra készülő Sepp Blatter; riportot olvashatnak arról, hogy az egyiptomi futballultrák aktívan részt vettek a forradalomban; a Császár, azaz Albert Flórián „új” Aranylabdát kapott; Raúl, a korábbi Real-ikon ma már Gelsenkirchen királya; Nagy Sándort meghódította az Üllői út; Lóránt Gyula májusi újratemetése kapcsán felelevenedik a Kőszegről indult futballvagány élettörténete. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.