Röviden

MN
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finalista Videoton
Története negyedik fináléját vívhatja május 17-én a Videoton a labdarúgó Magyar Kupában, miután az elődöntő tegnapi visszavágóján 4-0-ra verte a Kaposvárt, így kettős győzelemmel jutott tovább.
A székesfehérváriak eddig egyszer, 2006-ban nyerték meg a sorozatot, s most a duplázásra is jó esélyük van, hiszen toronymagasan vezetik a bajnokságot. (MTI)

Folytassa, Novak!
Novak Djokovics tegnap 6:3, 6:4-re verte a dél-afrikai Kevin Andersont, ezzel biztosította helyét a legjobb 16 között a madridi salakpályás tenisztorna 3,7 millió eurós férfi versenyében. A 23 éves szerb teniszezőnek ez volt az idei 28. sikere, így 2011-ben továbbra is százszázalékos. A madridi torna 1. kiemeltje, Rafael Nadal tegnap 6:1, 6:3-ra verte a ciprusi Markosz Bagdatiszt. (MTI)

Kialakult alsóház
A szlovénok és a fehéroroszok után az osztrákok és a lettek kerültek az alsóházba a szlovákiai jégkorong-vb-n. Ebből a négy csapatból kerül ki a két kieső, és lehet potenciális ellenfele
a divízió I-ben ragadt magyar válogatottnak jövőre. A norvégok és a dánok a középdöntőben folytatják. Eredmények, 3. forduló, C csoport (Kassa): Norvégia–Ausztria 5-0, D csoport (Pozsony): Dánia–Lettország 3-2 – büntetőkkel. (MTI)

Vasas – pont a végén
Vízilabda Euroliga, negyeddöntős szakasz, 6. (utolsó) forduló, B csoport: Vasas–Primorje Rijeka (horvát) 12-12. A piros-kékek első, s egyben utolsó pontjukat szerezték, a csoportból a Pro Recco és a Mladost Zagreb lépett tovább. Ob I, az 5-8. helyért: Szolnok–FTC 13-7; a 9-13. helyért: BVSC–Újpest 14-6, OSC–ASI 18-12. (MN)

Egy híján húsz
Idén tizenkilencedszer rendezik meg az OTP Junior–Adidas streetball kosárlabda versenysorozatot. A május 28-án induló, nyolc állomásból álló turné zárásaként a Városligeti Műjégpályán szeptemberben sorra kerülő Főgáz Budapest Openre határon túli magyar csapatokat is várnak. (MTI)

Rose a legjobb
Az alapszakaszgyőztes Chicago Bullst erősítő Derrick Rose-t választották az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2010/2011-es idényének legjobbjává (MVP). A 22 éves irányító minden idők legfiatalabb MVP-je lett. (MTI)

Elhunyt Nagy Marianna
Elhunyt Nagy Marianna kétszeres olimpiai bronzérmes (1952, 1956) és Európa-bajnok (1950, 1955) műkorcsolyázó. A 82 éves kiválóságot, aki testvérével, Nagy Lászlóval aratta sikereit, a múlt héten szállították be a Szent Imre-kórházba gyomorvérzéssel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.