Röviden

MTI
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javult a büdzsé helyzete áprilisban
Csaknem 76 milliárd forinttal javult az államháztartás egyenlege áprilisban, a hiány 662 milliárd forintot tett ki az első négy hónap végére – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az éves előirányzat teljesülése így a március végi 108 százalékról 97 százalékra esett vissza. A tárca közleményében arra is kitért, hogy az év hátralévő részében érkező bevételek lehetővé teszik a 2,94 százalékos tervezett hiánycél teljesülését 2011 végére. A tegnapi adat pozitív meglepetést jelentett az elemzőknek is. (N. V. Zs.)

Belga kérés
Belgium azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy helyezze hatályon kívül a Szerbia számára érvényben lévő vízumliberalizációt – jelentette a szerb média. Belgium azért jutott erre az elhatározásra, mert Svédország, Németország és Luxemburg mellett ezt az országot is elárasztották az alaptalan szerb menedékkérelmek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.