Röviden

2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosítják a különadótörvényt
A Fidesz frakcióelnökségének legutóbbi ülésén megszületett a döntés arról, hogy kezdeményezik a végkielégítéseket 98 százalékos adóval sújtó törvény módosítását, hogy az a parlamenti képviselőkre, valamint a távozó megyei közgyűlési elnökökre is vonatkozzon – értesült a Népszabadság. Pénteken derül ki egyébként, miként bírálja el az Alkotmánybíróság a különadóról rendelkező törvényt az emberi méltóság sérelmére hivatkozó beadványok alapján. (MTI)

Hunvald György előzetesben marad
Előzetes letartóztatásban marad Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester. Így döntött a Fővárosi Ítélőtábla, amely helybenhagyta a kényszerintézkedés meghosszabbításáról szóló, a Fővárosi Bíróságon (FB) hozott döntést. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tegnap óta vizsgálja az FB-nek azt a határozatát, amely a Hunvald-ügy kilenc vádlottját elévülés miatt kizárta a volt MSZP-s politikus és bűntársai ellen indult büntetőperből. (S. P.)

Bozótvágó és sokkoló a romagyilkosoknál
Félméteres bozótvágó kést, sokkolót, viperát és gépkarabélyt is lefoglaltak a romagyilkosságok vádlottjainak lakásán, és többüknek volt Hitlerről szóló DVD-je – derült ki az Origo birtokába került nyomozati iratokból. (MTI)

Cozma-ügy: vita a szakértőkkel
Ritkán látott jelentek zajlottak le tegnap a Veszprém Megyei Bíróságon zajló Cozma-perben, amikor Németh Balázs tanácsvezető bíró kérésére Raffael Sándor elsőrendű vádlott és igazságügyi orvos szakértők próbálták meg rekonstruálni, milyen testhelyzetben szúrta meg a vádlott Marian Cozma kézilabdázót. Raffael csak lábbilincsben mozoghatott, a szakértők pedig a sértettnél és a vádlottnál is jóval alacsonyabbak. Kiderült: Raffael térdelt, ám Cozmát is görnyedt, rogyasztott helyzetben érte a döfés. Raffael ugyan elismerte a szúrást, ám végig állította: a nála lévő 10 centiméter pengehosszúságú késsel nem okozhatta a szakértők által megállapított 18 centiméter hosszú szúrt csatornát. A két orvos cáfolta ezt. (V. T.)

Jelöltek Püspökladányban
Arnóth Sándor halála miatt kiírt június 5-i időközi választáson a püspökladányi körzetben a Fidesz az országgyűlési képviselőségért Bodó Sándor megyei közgyűlési elnököt, a polgármesterségért Dombi Imréné alpolgármestert indítja. Az MSZP képviselőjelöltje Bangóné Borbély Ildikó. A polgármester-választáson a várost korábban is vezető független Molnár Lászlót támogatják. A Jobbik jelöltjei Rigán István megyei és Borsos László helyi képviselő-testületi tag. (D. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.