Röviden

MTI
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aláírás előtt a Nabucco
Vannak arra vonatkozó tervek, hogy június 6-án aláírják a Nabucco gázvezetéktervvel kapcsolatos támogatói megállapodást Magyarországgal – közölte tegnap Taner Yildiz török energiaügyi miniszter. A beruházásban részes országok vezetői 2009. július 13-án Ankarában írták alá a kormányközi megállapodást a Nabucco földgázvezetékről. A Nabucco a tervek szerint 31 milliárd köbméter teljes kapacitású, 3300 kilométer hosszú földgázvezeték lesz. (MTI)

Magyar áruk mehetnek Kínába
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal csütörtökön fogadta a kínai Csungking tartomány kormánya külgazdasági bizottságának alelnökét. A kínai küldöttséggel a hivatal szakemberei arról tárgyaltak, milyen vállalati kör érdekelt abban, hogy magyarországi telephelyről, vagy Magyarországon keresztül juttassa el az áruit a távol-keleti országba a már üzemelő, Európát Kínával összekötő vasútvonalon. (MTI)

Véleményezhető az energiastratégia
Vitára kész állapotban van a nemzeti energiastratégia, amelyet a jövő héten nyilvános társadalmi véleményezésre bocsátnak – jelentette be Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára egy Miskolcon tartott tegnapi sajtótájékoztatóján. (MTI)

Új szabályok készülnek a mézre?
Az unió bizottságai most tárgyalják újra a mézkérdést és ezen belül az antibiotikum-szermaradványok problematikáját is – mondta a közszolgálati televízió reggeli műsorában Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára. Vagyis – tette hozzá – készülnek valamiféle változtatásra, de ennek tartalmáról még nem lehet pontosat tudni, s egyébként is 2012 közepe előtt nem várható változtatás. (D. Z.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.