Röviden

MN
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszeres előny, nem zuhan a Fidesz
Csupán kétszázalékos, azaz hibahatáron belüli csökkenést mért a Szonda Ipsos a Fidesz támogatottságában – hívták fel a figyelmet közvélemény-kutatási szakértők a tegnap a Népszabadságban a kormánypárt zuhanórepüléseként bemutatott felmérésről. Kiderült: a félreértelmezés abból adódik, hogy januári adatokat hasonlítottak össze a legfrissebbekkel. Más intézetek felmérései is azt mutatják, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan csökken a szavazók aktivitása, hiszen legközelebb három év múlva lesz választás. Az adatok szerint ugyanakkor az aktív szavazók között a Fidesz ma is csaknem kétszeres előnnyel vezet az MSZP előtt, ezt bizonyítják a közelmúlt időközi önkormányzati választási eredményei is. (MN)

Helycsere Samuval
Jámbor Nándor, a Jobbik Békés megyei közgyűlési képviselője és a párt megyei alelnöke veszi át Samu Tamás Gergő helyét a parlamentben – közölte tegnap Novák Előd. A Jobbik alelnöke elmondta, helycserét hajtanak végre: a szerdán országgyűlési mandátumáról lemondott képviselőjük lesz Jámbor helyett önkormányzati képviselő, sőt Békés megyei pártelnökként folytatja tovább. Samu Tamás Gergő azután kényszerült lemondani, hogy a Fővárosi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. (MTI)

Pontosítás
Kiszelly Zoltánt tegnapi írásunkban a Századvég politikai iskola munkatársaként tüntettük fel. A politológus pontosítást kért lapunktól, mondván, az intézmény munkájában csak óraadóként vesz részt. A félreérthető fogalmazásért elnézést kérünk. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.