Röviden

MTI
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új pályázatok családi házakra
A nyár folyamán várhatóan két pályázatot írnak ki az Új Széchenyi-terv keretein belül. Az egyik a meglévő családi házak energetikai korszerűsítéséhez, a másik pedig az új energiahatékony családi házak megépítéséhez nyújt majd segítséget – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Emellett újabb 201 pályázat esetében született támogató döntés a Zöld beruházási rendszer klímabarát otthon alprogramjában. (D. L.)

Az akciók vonzzák a magyarokat
Honfitársaink 94 százaléka valamilyen módon igyekszik spórolni vásárlásánál, közülük négyből hárman élnek a kiárusítások által kínált lehetőségekkel – közölte a Nielsen piackutató. Magyarországon a spórolásra törekvő válaszadók 55 százaléka használ kuponokat, és a többség előnyben
részesíti vásárláskor a nagy kiszerelésekben forgalmazott termékeket. (MTI)

Elárasztja hazánkat az osztrák élelmiszer
Szárnyal az osztrák élelmiszer-ipari termékek Kelet-Európába, ezen belül a Magyarországra irányuló kivitele – írta a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági lap. Az agrárpiaci ügynökség adatai szerint 2010-ben közel hét százalékkal, 1,4 milliárd euróra nőtt az új európai uniós tagállamokba irányuló osztrák élelmiszerexport értéke, mindenekelőtt Magyarországon hangsúlyos a növekedés. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.