Röviden

MTI
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kvótarendszerrel árverezhetnének
A kilakoltatási moratórium feloldása után a bankok árverezési kvótarendszerrel hajthatnák végre a moratórium alól feloldott ingatlanok eladását – ajánlják a Magyar Nemzeti Bank szakértői abban a háttéranyagban, amelyet a jegybank tegnap publikált. A dokumentumból az is kiderül, hogy
a problémás hitelekkel terhelt ingatlanok száma 2010 végére meghaladta a 90 ezret. (MTI)

Sok a felszámolás
Az átlagosnál több új felszámolási eljárást indítottak áprilisban Magyarországon, de a trend a februári nagy ugrást követően immár második hónapja csökkenést mutat – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból. Az idén áprilisban 1403 új eljárást indítottak, ami pont százzal kevesebb, mint egy hónappal korábban volt, a tavaly áprilisi adatot azonban így is 1,7 százalékkal meghaladja. (MTI)

Csökkennek a terhek
Jelentősen csökkenti a vállalkozásokat terhelő adminisztrációt az az új kormányhatározat, amely többek között az adóbefizetések és a könyvviteli szabályok könnyítéséről szól – jelentette ki Csernenszky László, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője az Új Széchenyi-tervről szóló tegnapi konferencián. A jogszabály felszólítja az illetékes tárcát, úgy alakítsa át a hatósági eljárások rendjét, hogy az százmilliárdos költségcsökkentést jelentsen
a vállalkozóknak. (H. P.)

Közös lesz az égbolt Európa felett
Magyarország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, a Cseh Köztársaság, a Szlovák Köztársaság és Szlovénia is aláírta tegnap az egységes európai égbolt létrehozását elősegítő megállapodást, ami fontos lépés a közös európai légi irányítás létrehozása felé – mondta Sim Kallsa, az Európai Bizottság alelnöke, közlekedésért felelős biztos. (L. I.)

Négyszeres volt a kereslet
Közel négyszeres kereslet fogadta a csütörtöki államkötvény-aukción a három- és ötéves lejáratú papírokat, amit megemelt értékesítéssel nyugtázott az Államadósság Kezelő Központ. A tízéves lejáratú kötvényt a kétszeres túljegyzés után a meghirdetett összegen értékesítették. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.