Röviden

MTI
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigor
Hét évig tartotta félelemben Érpatakon egy ház tulajdonosait három önkényes lakásfoglaló, akiket végül önkormányzati és rendőrségi segítséggel lakoltattak ki. Tettükért 8, illetve 10 nap elzárást kaptak. Ezt hívja a jog az okozott kárral arányos büntetésnek…

Orvosok a vádlottak
Megkezdődött a vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárás alá vont orvosok büntetőpere a Debreceni Ítélőtáblán tegnap; a vádlottak az elsőfokú bíróság szerint pénzt fogadtak el azért, hogy valótlan szakértői véleményeket készítsenek betegek állapotáról, így segítve őket rokkantsági nyugdíjhoz. (MTI)

Három év a pécsi fajtalankodónak
Jogerősen helybenhagyta a Baranya Megyei Bíróság tegnap annak a fiúnak a büntetését, akit első fokon három év és nyolc hónap fiatalkorúak börtönére ítéltek, mert gyermekkorú társával együtt többször fajtalankodott egy ötéves kisfiúval 2009-ben Pécsen. (MTI)

Leállított japán erőmű
Elővigyázatosságból leállítottak Japánban egy atomerőművet – jelentette be tegnap Kan Naoto miniszterelnök. Közölte: a Hamaoka erőmű olyan helyen van Tokiótól délkeletre, ahol a szakértők 90 százalékos esélyt látnak erős földrengésre a következő évtizedekben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.