Röviden

MN
2011. 05. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyenlített a BSE
A címvédő BSE 3-2-re nyert a Vasas otthonában a női röplabda Extraliga fináléjának tegnapi 4. mérkőzésén, s 2-2-re egyenlített az egyik fél 3. sikeréig tartó párharcában. A mindent eldöntő 5. találkozóra holnap 17 órakor kerül sor. (MTI)

Dabasi Fradi
Az 1400 ülő- és 900 állóhelyes dabasi sportcsarnokban fogadja május 8-án 15 órától az FTC a spanyol Mar Alicantét a női kézilabda KEK-döntő 1. mérkőzésén. A népligeti hazai pálya kicsi ilyen rangú esemény megtartására, más fővárosi csarnokok foglaltak. (MTI)

Igaly 26. Pekingben
Két és fél éves kihagyása utáni első versenyén a 75 korongból 65-öt talált el, így 26. lett az ötkarikás bajnok Igaly Diána a női skeetlövők között a pekingi olimpiai selejtezős Vk-viadalon. (MTI)

Szávay nem indul
Folytatódik Szávay Ágnes kálváriája: a világranglistán 43. teniszező, miután a marbellai versenyt fel kellett adnia, a marokkóit pedig lemondania hátsérülése miatt, a barcelonai viadalon sem játszhat. (MTI)

200. örökrangadó
A labdarúgó NB I 24. fordulójában 200. alkalommal játszik egymással az MTK és a Ferencváros. A mai nyitányon a Győr a Haladást (17.00), az Újpest a ZTE-t (19.00) fogadja. (MTI)

Tekerés tétért
Central-European Tour nevű rangos kerékpárverseny-sorozatot rendeznek Magyarországon. A július 23-i Miskolc Nagydíj és a július 24-i Budapest Nagydíj bekerült a nemzetközi szövetség 1.2 kategóriás viadalai közé, így azokon olimpiai kvalifikációs Europe-Tour ranglistapontokat lehet szerezni. (MTI)

Megint Blohin
Oleg Blohin, a Dinamo Kijev volt klasszisa lett az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A posztot 2003 és 2007 között már betöltötte. (MTI)

Simán a Detroit
A Detroit Red Wings a negyedszer is legyőzte a Phoenix Coyotes-t, s elsőként jutott tovább jégkorongliga NHL rájátszásának 1. fordulójából. (MTI)

Búcsú Mikolától
Ma 16.45-kor a budapesti új köztemetőben kísérik utolsó útjára az életének 54. évében elhunyt Mikola Tamást, a hajdani többszörös bajnok, országos csúcstartó úszót, aki edzőként előbb a BHSE-ben, majd 1992-től az FTC-ben gyermekek ezreit tanította meg úszni. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.