Röviden

Munkatársainktól
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pert nyert a Greenpeace
Öt évig tartó eljárást követően felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság azokat a Társaság a Szabadságjogokért által védett Greenpeace-aktivistákat, akik egy áruházban a vásárlók figyelmeztetésére darált sertéshúskonzerveket címkéztek fel. A környezetvédők a Tesco áruházban génmódosított összetevőt jelölés nélkül tartalmazó konzervekre „Génmódosított termék, nem kérünk belőle” feliratú matricáikat ragasztottak. Akciójukat követően az aktivistákat Bartos András, a Szegedi Paprika Fűszer és Konzervgyártó Zrt. vezérigazgatója magánvádas eljárásban, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt perelte be. (H. Gy.)

Lezárult a „napbajnokság”
Az Energiaklub által megrendezett napkorona-bajnokságon közel kétszáz induló közül az ötezer lakos alatti kategóriában a tavalyi első Dötk, a közepes nagyságú települések között Budaörs, míg a legnagyobbak versenyében idén is Óbuda lett a csoportgyőztes. Különdíjat kapott Orosháza, Martfű és Sopron napenergiát hasznosító beruházásaiért, valamint a napenergia felhasználásának népszerűsítéséért. A napkorona-bajnokságban azok az önkormányzatok versenghetnek, amelyek területén a legmagasabb az egy főre eső napenergia felhasználás. Az idén először megrendezett biomassza- bajnokságban Pornóapáti, Körmend és Komló szerezte meg a települési kategória első helyét. A zsűri olyan önkormányzati beruházásokat pontozott, amelyek a kazánban mezőgazdasági hulladékot égetnek el. (V. T.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.