Röviden

MN
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt a sportról
A sport fontos szerepéről beszélt Schmitt Pál köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja a II. Nemzetközi fórum a sportért, békéért és fejlődésért című konferencián Genfben. (MTI)

Szégyenletes
A profi labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro szégyenletesnek nevezte a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntését, amely múlt csütörtökön fenntartotta Vukasin Polekszics debreceni kapus eltiltását. (MTI)

Simon hazajön
A Feyenoord nem kínál szerződést Simon Krisztiánnak, aki tavasszal kölcsönben a rotterdami klubnál szerepelt. A fiatal labdarúgó játékjoga visszakerül az Újpesthez. (MN)

Újabb FIFA-botrány
Újabb megvesztegetési botrány szele csapta meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget. David Triesman, az angol tagszervezet korábbi elnöke a 2018-as világbajnokság megrendezéséért versenyre kelt, de elbukott szigetországi pályázatot vizsgáló parlamenti bizottság előtt tegnap a FIFA végrehajtó bizottságának négy tagja ellen korrupciós vádakat fogalmazott meg. (MN)

Hoang sikere
Hoang Thanh Trang a negyedik fordulóban megszerezte második győzelmét a Tbilisziben zajló sakk Európa-bajnokságon, s három ponttal az élmezőnyben áll. (MTI)

Weylandt aggódott
Veszélyesnek tartotta a Giro’d Italia útvonalát a belga Wouter Weylandt, aki hétfőn halálos balesetet szenvedett az országúti kerékpáros-körverseny harmadik szakaszán. A Leopard Trek csapat 26 éves versenyzője 24 kilométerre a céltól, a Passo del Boccóról lefelé jövet elvesztette uralmát kerékpárja felett, és 70 km/órás sebességgel falnak ütközött. Weylandt még a nyitószakaszt követően a menedzserének, Jef van den Boschnak küldött egyik SMS-ében azt írta: „Ideges vagyok, mert veszélyes az útvonal. Aggódom.” (MTI)

Görög szigor
Harmincegy hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy athéni bíróság a doppingvétség miatt korábban két évre eltiltott két görög atlétát, Kosztasz Kenteriszt és Ekaterini Tanut. Edzőjüket, Krisztosz Cekoszt is elítélték 33 hónapra szintén hamis tanúzás miatt. A futók a 2004-es athéni olimpia előtt mulasztottak el több doppingellenőrzést, állítólagos motorbalesetük miatt nem jelentek meg, a balesetet azonban a bíróság szerint csak megrendezték. Hat orvost és két szemtanút, akik alátámasztották Kenteriszék vallomását, 6–15 hónap közötti büntetésre ítéltek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.