Röviden

MN
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs pénzjutalom
Valószínűleg senki nem fogja megkapni az Oszama bin Laden fejére kitűzött 25 millió dolláros vérdíjat – adta értésre a Fehér Ház szóvivője. – Tudtommal senki nem közölte velünk megbízható forrásra hivatkozva, hogy Oszama bin Laden Abbotábádban lakik, a Green Avenue 5730. számú házban – jelentette ki Jay Carney. Hozzátette: a jutalmat nem fizetik ki, ha valaki „véletlenül” vezeti nyomra az amerikai ügynököket. (MTI)

Pesszimista magyar fogyasztók
A válság kritikus szakasza már a múlté, az európai fogyasztók közérzete lassan javul, a magyar fogyasztók azonban továbbra is pesszimizmusukkal tűnnek ki, bár enyhülő mértékben – derül ki a Cetelem Bank kutatásából. A felmérésből az is kiderül, a fiatalok Európa-szerte derűsebben látják országuk helyzetét. (MTI)

Vészhelyzet
Lemondott Török László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem főigazgatója. Az intézmény vezetői azt kezdeményezték a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, hogy a tárca nevezzen ki miniszteri biztost az intézmény élére annak a rendkívüli pénzügyi helyzetnek a kezelésére, amely azzal keletkezett, hogy az egyetem költségvetéséből 228 millió forintot zárolt a fenntartó. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a hírt úgy kommentálta, hogy komoly gondok vannak a Zeneakadémia gazdálkodásában. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.