Röviden

MTI
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai bíróságon a magánnyugdíj
Az Emberi Jogok Európai Bíróságán támadták meg a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel kapcsolatos döntést a Magyar Helsinki Bizottság munkatársai. A bizottság szerint 2011 decemberétől
a magyar állam úgy szedi be a magánnyugdíjpénztárakban maradtak járulékalapjának negyedét a tb javára, hogy a munkában töltött szolgálati idejüket nem ismeri el. Ez szerintük sérti az emberi jogok európai egyezményében foglaltakat. (MTI)

Lesz átmenet
A nyugdíjkorhatárt betöltött bíráknak nem január elsejétől, hanem fél éven belül kell nyugdíjba vonulniuk – jelentette be az alkotmányügyi bizottság ülésén Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A bírósági reformról szóló vita csak most kezdődik, a várható átalakításokról az év második felében születhet döntés. (MTI)

Járőröző cserkészek
Átfogó ellenőrzés indul a pécsi védett erdőkben baleset-veszélyesen száguldozó kerékpárosok, vandálok visszaszorítására. A parkerdei dolgozók a rendőrökkel együtt s a Magyar Cserkészszövetség segítségével erősítik az ellenőrzéseket az éjszakai órákban is. (bama.hu)

Újra börtönbe kerülhet Stadler
Arra kérte a bíróságot tegnap az ügyész, hogy állapítsa meg Stadler József bűnösségét, aki különös visszaesőként jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalást és magánokirat-hamisítást követett el – hangzott el a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon zajló Stadler-perben. (Baon.hu)

Magyar műhold
Egymillió euró annak a magyar műholdprojektnek az összköltsége, amelyet várhatóan a jövő év első felében lőnek fel Indiából. A minden részletében magyar terméket a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói főként szponzori támogatással készítették három év alatt. (G. D.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.