Röviden

MN
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem vitatják a 2012-es számokat
Szempontok kidolgozásában állapodtak meg tegnapi ülésükön a Költségvetési Tanács (KT) tagjai a testület működését szabályozó sarkalatos törvény megalkotásához – közölte Járai Zsigmond. A KT vezetője szerint erre azért van szükség, mert a tanács önálló szervként bekerült az új alaptörvénybe. Járai közölte: a jövő évi költségvetés kérdésével a büdzsé előkészítése után foglalkoznak, azaz a konvergenciaprogramban szereplő 2012-es számokat nem vitatják meg. (MN)

A légi irányítást gyakorolják
A HungaroControl (HC) irányítása alatt működik Közép-Európa egyetlen légtér-szimulációs központja Budapesten. A legmodernebb technológiával felszerelt kutatás-fejlesztési centrumot Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár nyitotta meg tegnap a térség légi navigációs vezetőinek jelenlétében. A berendezés lehetővé teszi, hogy új légi útvonalakat teszteljenek, és segíti a légi irányítók képzését is. (J. Gy.)

Halpiac nyílik a Balaton partján
Halpiac nyílik Gyenesdiáson. A Balaton-blog tájékoztatása szerint a Balaton-parti településen a tóból kifogott halakat, vegyszermentes gyümölcsöket, mangalicatermékeket és borokat lehet vásárolni május 20-tól. A hivatalosan Balaton autentikus bio- és látványpiac nevet viselő intézmény a főszezon végéig mindennap várja a vásárlókat. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.