Röviden

MTI
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török korlátozás
Bécs. A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű jogvédő csoport kedden aggodalmának adott hangot amiatt, hogy tudomása szerint a török információ-technológiai hivatal (BTK) a jövőben az internet-hozzáférést korlátozó szűrőszoftver használatát tenné kötelezővé a polgárok számára. A BTK február 22-én ismertette a világhálón való szörfölésre vonatkozó új szabályokat, amelyek értelmében augusztus 22-től a török internetezőknek négy szűrési lehetőség (család, gyerekek, háztartás, standard) közül kell választaniuk, így a preferált kategóriától függően bizonyos honlapokat nem tudnak majd megnyitni. (MTI)

Lengyel ellenőrzés
Varsó. Rekordszintet ért el tavaly Lengyelországban a mobiltelefonok és számítógépek adatainak ellenőrzése: az 1,4 millió lekért adat 400 ezerrel haladja meg a 2009-ben feljegyzett értéket. Az adatok iránt legtöbbször a rendőrség, az ügyészség, a titkosszolgálatok és bíróságok érdeklődtek – közölte tegnap az elektronikus távközlési hivatal. (MTI)

Tárgyalna Irán
Teherán. Irán elfogadja az atomprogramjáról szóló tárgyalások folytatását a nagyhatalmakkal – ezt tartalmazza az a levél, amelyet Szaíd Dzsalíli iráni főtárgyaló küldött Catherine Ashtonnak, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének. Az Irán brüsszeli nagykövete által tegnap átadott levél válasz volt Ashton üzenetére, miszerint Teherán előfeltételek nélkül újítsa fel a vitatott programjával kapcsolatos tárgyalásokat az „5+1” csoport – az Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia és Oroszország (az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja), valamint Németország – képviselőivel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.