Röviden

MTI
2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkent az adó mértéke
A munkát terhelő adók és társadalombiztosítási járulékok nőttek a OECD-térségben, Magyarországon azonban csökkentek tavaly, elsősorban az új kormány jövedelemadó-kulcsot érintő reformjai miatt – derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentéséből. A szervezet tanulmánya szerint
a munkát sújtó adóterhek a 34 OECD-tagállam közül 22-ben emelkedtek. Nagyobb mértékben Hollandiában, Spanyolországban és Izlandon nőttek, míg a legnagyobb csökkenés Dániában, Görögországban, Németországban és Magyarországon volt. (MTI)

Kilábaltunk a válságból
Tavaly kilábaltak a recesszióból a kelet-közép-európai és az egykori szovjet térséghez tartozó közép-ázsiai országcsoportok átalakuló gazdaságai – mondta tegnap Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnöke. A pénzintézet adatai szerint az EBRD működési térségének átlagos gazdasági növekedése tavaly 4,5 százalék körüli volt. A bank az idei esztendőre és a jövő évre is hozzávetőlegesen ilyen ütemű átlagos növekedést jósol. (MTI)

Elmaradt a gyógyhatás
A fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított Sax Kft., amikor reklámjaiban azt állította, hogy viszketésgátló készüléke egészség-helyreállító hatással bír. Ezzel szemben a vállalkozás által benyújtott klinikai vizsgálatban feltüntetett eredmények nem alkalmasak ennek bizonyítására. Emiatt a Gazdasági Versenyhivatal másfél millió forint bírsággal sújtotta a vállalkozást. (Sz. E.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.