Röviden

MN
2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodó Viktort díjazták Rijekában
A rijekai nemzetközi stúdiószínházi fesztiválon nagy sikert aratott a Szputnyik Hajózási Társaság Kockavető című produkciója. A zsűri Bodó Viktornak a legjobb rendező díját, Róbert Júliának és Turai Tamásnak pedig a legjobb dramaturg díját ítélte oda. (M. S.)

Brit zenei díj a Takács Quartetnek
A brit Királyi Filharmóniai Társaság kamarazenei előadók kategóriájának idei díját a Zeneakadémián 1975-ben alakult, de a nyolcvanas évek óta az Egyesült Államokban működő Takács Quartetnek ítélték oda. Az idei zenei Díjat karmesteri kategóriában Fischer Ivánnak, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatójának ítélték a Beethoven-szimfóniák tavalyi nagy-britanniai előadásaiért. (MTI)

Elhunyt Bögözi Kádár János
Életének hetvenegyedik évében elhunyt Bögözi Kádár János erdélyi költő, prózaíró. Bögözi Kádár János évekig volt az Igazság című napilap belső munkatársa, szerkesztette a Napsugár című újságot. Bögözi Kádár János temetéséről később intézkednek. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.