Röviden

MN
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végrehajtók az MMKA-nál
Tegnap végrehajtók jártak a Magyar Mozgókép Közalapítványnál (MMKA), a Raiffeisen Bank által az MMKA ellen indított per következményeként. A bank, amelynek követelései lehetnek az alapítvánnyal szemben, tavaly szeptemberben mondta fel az MMKA-val kapcsolatos filmfinanszírozási szerződéseit. A végrehajtók nem vittek el semmit, azonban az MMKA tulajdonában lévő, mintegy 4 millió forint értékű két személygépkocsi esetében jelezték, hogy nem lehet őket eladni. (MTI)

Eperjes Károly Győrre pályázik
Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház jelenlegi, megbízott vezetője mellett Eperjes Károly, Kossuth-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója is megpályázta a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztját. A közgyűlés várhatóan május 27-én dönt a színházigazgató személyéről. (MN)

Átadták a sümegi püspöki palotát
A Padányi Bíró Márton püspök által emeltetett 400 éves sümegi püspöki palotát a Norvég Alap pályázatán nyert 317 millió forintból újította fel a város. Nyáron színházi előadásokat rendeznek majd a palotában. (MTI)

Magyar rendező is üdvözli Cannes-t
Kocsis Ágnes Bertoluccival, Inarrituval és Ken Loachcsal közösen köszönti a cannes-i filmfesztivál egyik szekcióját, a fél évszázados Kritikusok hete programot. A szervezők ötven olyan filmest kértek fel, akiknek itt indult a pályája: Kocsis Ágnes első nagyjátékfilmjével, a Friss levegővel ebben a szelekcióban mutatkozott be, majd második filmje, a Pál Adrienn tavaly elnyerte a fesztiválon a FIPRESCI-t, a kritikusok díját. (M. S.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.