Röviden

MTI
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaposvár előre fizet tűzoltóinak
Megelőlegezi Kaposvár az önkormányzati tűzoltóinak az elmaradt túlmunka-járandóságát, de visszavárjuk a kormánytól a pénzt – közölte Szita Károly polgármester.
A kilencvenkét dolgozó járandósága a kamatokkal együtt ötvenhétmillió forint. Ezt két részletben fizetik ki, az elsőt nyár elején az aktív állományúaknak, a másodikat ősszel a már nyugdíjasoknak. Kaposváron egyébként tegnap Dsida Jenő erdélyi költő szobrát avatta fel Semjén Zsolt a Klebelsberg Kollégium udvarán. A miniszterelnök-helyettes a magyar nemzeti összetartozás szimbólumának nevezte a költőt. (G. J. A.)

Villany nélkül a rendőrség
Vajszlón az E.ON az önkormányzat 1,2 milliós tartozása miatt több helyen kikapcsolta az áramot. Így a dél-baranyai településen péntek óta nincs villany a rendőrségen. Az öt egyenruhás a 12 kilométerre lévő Sellyéről átjárva látja el szolgálatát. A település nem fizette gázszámláit sem, ezért az E.ON kikapcsolta a gázt is az orvosi rendelőben. Szintén tartozás miatt szünetel a művelődési házban az internetszolgáltatás. A település teljes adóssága mintegy 90 millió forint, ebből 10 millió a lejárt tartozás. (nol.hu)

Katasztrófavédelmi próbariasztás
Országos katasztrófariasztást ad ki ma az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tesztgyakorlatban az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a közmédiumok, valamint a TV2 vesznek részt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.