Röviden

MTI
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotósra lőttek az izraeli katonák
Párizs. Izraeli katonák úgy lőttek rá egy fotósra, és sebesítették meg súlyosan a hét végén a Gázai övezet és Izrael határán, hogy tudták, újságíróról van szó – közölte tegnap a Riporterek Határok Nélkül szervezet. A 26 éves Mohammed Oszmanról „egyértelműen azonosítható” volt, hogy újságíró, ennek ellenére az izraeli katonák célba vették – állította a párizsi székhelyű jogvédő szervezet a birtokába jutott értesülésekre hivatkozva. (MTI)

Líbia ösztönzi a menekülthullámot?
Genf. A líbiai hatóságok, úgy tűnik, ösztönzik az Európába lélekvesztőkön érkező afrikai menekülthullámot – közölte tegnap az ENSZ menekültügyi főbiztosságának szóvivője. A jelek szerint Líbia megnyitotta a távozás lehetőségét, hatályon kívül helyezve a két évvel ezelőtt Olaszországgal kötött megállapodását. Eddig mintegy 14 ezer, zömében fekete-afrikai menekült távozott Európa felé, íbiát használva ugródeszkaként. (MTI)

Milánói jelzés Berlusconinak
Róma. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök jobbközép pártja, a Szabadság Népe (PDL), a legerősebb bázisának számító Milánóban alulmaradt a helyhatósági választások első fordulójában. A leköszönő PDL-es milánói polgármester, Letizia Moratti a szavazatok 41 százalékát szerezte meg, míg ellenfele, a baloldali Giuliano Pisapia a voksok 48 százalékát söpörte be. A részleges választásokon Milánón és Nápolyon kívül a Bolognáért és Torinóért folyó verseny volt a legfontosabb, mindkettőben győzött
a baloldal. (MTI)

Cáfolat Iránból
Teherán. Határozottan tagadta Teherán tegnap egy ENSZ-jelentés megállapításait, miszerint Irán a világszervezet szankcióit megsértve rendszeresen beszerez Észak-Koreától ballisztikus rakétákat, alkatrészeket és technológiát. Ramin Mehmanparaszt külügyi szóvivő szerint Irán rakétaprogramja olyan fejlett, hogy nincs szüksége külső segítségre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.